millenniumdoel.nl


welkom! Leuk dat u onze site bezoekt. Veel plezier met kijken. Mvg, Marit Bolta en Lotte de Jong A.Roland.Holst.College

Blog

Antwoord:

Zwanger zijn in derde wereldlanden is gevaarlijk: de kans dat vrouwen komen te overlijden is honderd keer hoger dan in westerse landen. Vrouwen lopen vaak te lang door met complicaties als zwangerschapsvergiftiging. Als ze in het ziekenhuis komen, krijgen ze vaak ook niet de goeie behandeling. Er zijn wel mensen die speciaal een opleiding hebben gevolgd voor het helpen bij zwangerschappen alleen zijn er niet veel van die mensen in derde wereld landen. De hoge moedersterfte in derde wereldlanden hebben vaak te maken met slechte voeding en slecht onderwijs. Door ondervoeding ontwikkelt soms het bekken van een vrouw zich niet goed, waardoor ze meer kans heeft op problemen tijdens de zwangerschap. Ook zoeken vrouwen relatief laat medische hulp, doordat ze niet weten hoe belangrijk de zorg is. Als een zwangere vrouw met complicaties bij het ziekenhuis komt en ze eigenlijk al te lang heeft gewacht, moeten artsen en verpleegkundigen snel een keuze maken. De keuze die vaak word gemaakt is een keizersnee. Alleen is dit vooral bij vrouwen in derde wereld landen heel gevaarlijk. Er kunnen complicaties ontstaan zoals een gescheurde baarmoeder of veel bloedverlies. Een goede zwangerschapsbehandeling in een ziekenhuis kan maar weinig oplossen.  Ook al helpt een goede bevalling wel er zal altijd nog 85 procent zijn die thuis bevalt. Maar door de juiste hulp te bieden aan vrouwen die voor de eerste keer zwanger zijn en wel naar het ziekenhuis komen, kun je een gedeelte van de risico’s bij toekomstige zwangerschappen voorkomen.

Antwoord:

We moeten ten eerste zorgen voor meer medicatie in derde wereld landen omdat zo het aantal sterfte gevallen terug gedrongen kan worden. Ook kunnen we zorgen voor meer plekken waar artsen zich kunnen vestigen om zo te helpen bij een betere bevalling en nazorg. Natuurlijk heb je hier ook geld en hulp van anderen voor nodig, maar je kunt ook voor een deel vrijwilligers een korte cursus aan deze mensen geven zodat zij ook kunnen helpen bij de bevalling, de voor zorg en nazorg bij deze mensen. Fondsen oprichten is natuurlijk ook een optie, maar deze zijn er al veel en vaak dus niet zo efficiënt als dat mensen eigenlijk hadden gedacht. Uiteindelijk heb je weliswaar deskundige nodig om de bevalling zo goed mogelijk te laten verlopen. Hiervoor moet je dus uiteindelijk wel geld inzamelen om deze mensen te kunnen betalen. Het is ook een optie om de mensen daar een goede opleiding te geven zodat zij ook kunnen helpen bij de bevalling. Zo bespaar je waarschijnlijk ook een groot deel van het geld en zorg je ervoor dat deze mensen ook weer geld kunnen verdienen waardoor ze meer kunnen investeren in bij voorbeeld goede medische zorg.

Antwoord:

In sub-Sahara Afrika en Zuid-Azië is er slechte kraamzorg en voor en na de bevalling ook slechte zorg. Dit komt doordat er weinig medicaties en artsen zijn. Deze mensen hebben ook geen geld voor goede zorg en hierdoor is het moeilijk voor hen om goede zorg te kunnen krijgen. Vaak is het ook zo dat er wel dokters zijn, maar deze mensen moeten ook een inkomen hebben en de moeders die moeten bevallen hebben dus geen geld waardoor ze zich dit ook niet kunnen veroorloven. Daarom moeten we ervoor zorgen dat er geld is voor deze mensen zodat ze gratis mensen kunnen helpen met bevallen en de voor en nazorg. Dan zal het aantal sterfgevallen hoogstwaarschijnlijk wel dalen. Er zijn ook genoeg fondsen die geld inzamelen waardoor een groot deel van het geld eigenlijk al binnen is en dit geïnvesteerd kan worden in goede medicatie en medische hulp. Ook kunnen ze zorgen voor goede materialen en medische hulpmiddelen.

Antwoord:

Omdat mensen in deze arme landen eigenlijk geen geld hebben om te kunnen betalen voor de zorg voor hen zelf en hun kinderen. Er zijn al wel veel hulp organisaties die gratis zorg verlenen alleen zal dat nooit genoeg zijn en daarom moeten we er eigenlijk voor zorgen dat grote hulp organisaties elkaar gaan ondersteunen en misschien samen 1 bedrijf worden zodat wij er voor zorgen dat al het geld naar toe gaat en weet wat zij er voor terug krijgen. Als wij er voor zorgen dat deze bedrijven samenvoegen kunnen wij er voor zorgen dat al het geld goed word besteed en zoiezo mee word geholpen aan een beter leven voor moeder en kind.

Antwoord:

Een baby die in een ontwikkelingsland wordt geboren, moet vanaf het begin vechten om te overleven. Ieder jaar sterven twee miljoen zuigelingen in de eerste 24 uur van hun leven.  Veel van die sterfgevallen kunnen gemakkelijk worden voorkomen met goedkope middelen, zoals gebreide mutsjes om pasgeborenen warm te houden, tetanusprikken of schone messen om de navelstreng door te knippen. Ook zwangere vrouwen in de derde wereld lopen veel risico. Een half miljoen vrouwen sterft tijdens de zwangerschap of de bevalling aan complicaties omdat er geen goede zorg beschikbaar is. Een groot aantal vrouwen bevalt thuis in haar eentje of zonder bekwame hulp. "In de meeste ontwikkelingslanden is de bevalling een dans met de dood voor zowel moeder als kind, terwijl 70 procent van die sterfgevallen zou kunnen worden voorkomen" gebeurd dit gewoon niet. Eén op de vijf vrouwen in Afrika bezuiden de Sahara heeft een pasgeboren kind verloren, evenals één op de zeven vrouwen in Zuid-Azië. Zo'n vier miljoen baby's sterven jaarlijks in de eerste maand na de geboorte. Van de 78 onderzochte arme landen kent Liberia de hoogste zuigelingensterfte: 65 van de duizend baby's sterven er voor hun eerste verjaardag. Gedwongen huwelijken voor tienermeisjes zijn gebruikelijk in Liberia, en één op de zestien vrouwen sterft tijdens de zwangerschap of de bevalling. Na Liberia volgen Afghanistan, Sierra Leone, Irak, Pakistan en Ivoorkust, landen die bekend staan om conflicten en veel geweld tegen vrouwen. In de rijke landen komt zuigelingensterfte vooral voor bij baby's met een laag gewicht en te vroeg geboren baby's. In de ontwikkelingslanden zijn infecties de voornaamste doodsoorzaak. Opvallend is dat de Verenigde Staten van de geïndustrialiseerde landen een relatief hoge zuigelingensterfte kennen, namelijk vijf gevallen per duizend, hetzelfde cijfer als in Hongarije, Malta, Polen en Slowakije. Alleen Letland doet het slechter met zes gevallen per duizend.

Antwoord:

We moeten er minimaal voor zorgen dat driekwart van de moedersterfte in derde wereld landen word terug gebracht als je kijkt naar het jaar 1990. Ook moet er meer hulp bij bevallingen komen, meer middelen om te kunnen opereren en hebben ze schone messen nodig en goede medicatie. Niet alleen goede zorg in het ziekenhuis is er nodig maar ook nazorg voor de baby’s is heel belangrijk. Spullen zoals mutsjes, kleding, dekens en bedden voor de baby’s moeten er komen. Vaak sterven de kinderen namelijk al in hun 1e levensjaar maar door deze hulp/maatregelen kan dit verholpen worden. Vaak zijn de moeders ook zwaar ondervoed omdat er daar niet genoeg eten is. Als de moeder niet genoeg eten binnen krijgt zal de baby ook ondervoeding krijgen en dit kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van de baby’s waardoor de volgende generaties misschien ook complicaties ondervinden.

 

Antwoord:

60 Maatschappelijke- en ontwikkelingsorganisaties, onder andere:

- CORDAID

- ICCO

- OXFAM NOVIB

- UNICEF

- WHO

- SIMAVI

- HET RODE KRUIS

- HIVOS

 

 

Tienerzwangerschappen (15-19 jaar)

 

 

Percentage van de totale bevolking

Wereld

6

Afrika

12

Azië

4

Europa

2

Latijns-Amerika

8

Noord-Amerika

5

Oceanië

3

 

Trefwoorden

De lijst van tags is leeg.